A tanszék kutatómunkája

A Tanszék kutatómunkája jelenleg négy nagyobb témakört ölel fel

  • Lépmegtartó műtéttechnikai lehetőségek kutatása (lép-resectio, lép-autotransplantatio)
  • Ischaemia-reperfusio kutatása különböző modelleken (végtag, máj, vese, bél, bőr-izomlebeny, here), összefüggésben vascularis beavatkozásokkal is (ér-anastomosisok, különböző lokalizációjú shunt-ök)
  • Összehasonlító haemorheologiai vizsgálatok (kísérleti/laboratóriumi állatfajok közötti és nemi rheologiai különbségek), módszertani adaptációs munka.
  • Emellett meglévő etikai engedélyek alapján a kialakított Haemorheologiai Kutatólaboratóriumban lévő speciális műszereink révén részt veszünk klinikai vizsgálatokban is.

A Tanszék publikációs listája elérhető a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár publikációs adatbázisában.

Frissítés dátuma: 2018.08.01.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.