Sebészeti segédanyagok

Kurzus címe: Sebészeti segédanyagok
Tárgy Neptun kódja: OT-KDI-T23

Tárgyfelelős neve: Prof. Dr. Mikó Irén
Tárgyfelelős elérhetősége: , 52/416-915/55449 mellék
Kapcsolattartó: Dr. Pető Katalin,

Kreditpont: 1
Óraszám: 12 óra elmélet
Minimum hallgatói létszám: 3

Maximum hallgatói létszám: 10

A kurzus rövid leírása: A sebészi segédanyagok részletes áttekintése: sebészi varróanyagok, sebészi kapcsok, sebészi varrógépek, sebészi hálók, bioplasztok és sebészi szövetragasztó anyagokkal kapcsolatos alapismeretek bővítése bőséges dia- és videoanyaggal, az egyes szerveken történő experimentális, klinikai és állatorvosi lehetőségeket is bemutatva, bőrpad fantom modellen és sertés lép biomodellen végzett gyakorlatokkal.

Tematika

Jelentkezés: NEPTUN rendszeren keresztül
Tudományterület: klinikai orvostudomány, elsősorban orvosok, fogorvosok számára, valamint állatkísérletek végzésében résztvevő egyéb szakterületek kutatói számára.

Tárgyfelvétel feltétele: „Műtéttani alapismeretek laboratóriumi állatokon végzett kutatómunkához” PhD kurzus. Amennyiben korábban orvostanhallgatóként elvégezte a „Sebészeti segédanyagok” kötelezően választható kurzust vagy a rezidensképzésben részt vett a „Sebészeti skill tréning” törzsképzésen, kérjük, küldje el a teljesítésről szóló dokumentum másolatát még az első foglalkozás előtt.
Végleges követelmény: órák látogatása, sikeres záróteszt

 

Frissítés dátuma: 2020.01.20.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.