Mikrosebészeti alapismeretek orvosbiológiai kutatásokhoz

Kurzus címe: Mikrosebészeti alapismeretek az orvosbiológiai kutatásokhoz
Tárgy Neptun kódja: OT-KDI-T8

Tárgyfelelős neve: Prof. Dr. Furka István
Tárgyfelelős elérhetősége: , 52/416-915
Kapcsolattartó: Dr. Pető Katalin,

Kreditpont: 1
Óraszám: 15 (5 előadás, 10 gyakorlat)
Minimum hallgatói létszám: 3
Maximum hallgatói létszám: 7

A kurzus rövid leírása: Az operáló mikroszkóp, mikrosebészeti műszerek, mikrosebészeti varróanyagok és tűk megismerése. Mikroszkóp alatt történő alapbeavatkozások, a szem-kéz összhangjának megteremtése céljából különböző nagyítások mellett. Gyakorló táblán csomózási technika elsajátítása, majd arteria femoralis end-to-end éranasztomózis készítése biopreparátum modellen.

Az előadáson való részvétel nélkül a gyakorlat nem kezdhető meg. A gyakorlatok 6-7 fős kiscsoportokra osztva történnek.

Tematika

Jelentkezés: NEPTUN rendszeren keresztül

Tudományterület: multidiszciplináris orvostudomány

Tárgyfelvétel feltétele: „Műtéttani alapismeretek laboratóriumi állatokon végzett kutatómunkához” Ph.D. kurzus. Amennyiben korábban orvostanhallgatóként elvégezte a „Mikrosebészeti alapismeretek” kötelezően választható kurzust vagy a rezidensképzésben részt vett a „Sebészeti skill tréning” törzsképzésen, esetleg „Az állatkísérletek elmélete és gyakorlata” B szintű 80 órás specializációs képzést végezte el, kérjük, küldje el a teljesítésről szóló dokumentum másolatát még az előadás előtt.

Végleges követelmény: órák látogatása, sikeres záróteszt

Frissítés dátuma: 2020.01.20.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.