Sebészeti segédanyagok - tematika

1-2. foglalkozás (2021. március 8. hétfő 8:00-13:00)

 

1. foglalkozás

  • Előadás: Sebészi segédanyagok fogalma, fajtái, alkalmazásuk a klinikai gyakorlatban. Sebészi varróanyagok általános ismertetése, csoportosítása, a megfelelő varróanyag kiválasztásának szempontjai egyes szervek vagy szervrendszerek vonatkozásában.
  • Gyakorlat: Különböző típusú varróanyagokkal öltések behelyezése bőrpad fantom modellen.

2. foglalkozás 

  • Előadás: Sebészi kapcsok, sebészi varrógépek (kapocsrakó gépek) és felhasználási területük. Sebészi hálók típusai és felhasználási területük.
  • Gyakorlat: Különböző típusú varróanyagokkal öltések behelyezése bőrpad fantom modellen és sertésláb biomodellen. Sebészeti Varróanyag Múzeum és Sebészeti Varrógépek Múzeumának bemutatása.

3-4. foglalkozás (2021. március 9. kedd 8:00-13:00)

 

3. foglalkozás

  • Előadás: Bioplasztok hatásmechanizmusa, típusai, alkalmazási területei (videóval).
  • Gyakorlat: Különböző bioplasztok használata sertés lép biomodellen.

4. foglalkozás 

  • Előadás: Sebészi szövetragasztó anyagok hatásmechanizmusa, típusai, alkalmazási területei (videóval).
    Önellenőrző teszt

Frissítés dátuma: 2021.02.04.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.