Labdarúgóedzői képzés a Debreceni Egyetemen

2016, szeptember 27 - 11:37
A hazai felsőoktatási intézmények közül először a Debreceni Egyetem hallgatói szerezhettek a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által akkreditált labdarúgóedzői diplomát. Az új szakemberek Telkiben, az szövetség központjában vették át okleveleiket. Idén is jelentkezhetnek a hallgatók!

A képzés a Debreceni Egyetem és az MLSZ közös projektjeként indult a 2015/2016-os tanévben. Az edzői diploma megszerzéséhez két félévet kellett sikeresen abszolválniuk a hallgatóknak. Az első körben egyetemi órák keretein belül a Grassroots C szervezői tanfolyamot kellett teljesíteniük, amely alapvető feltétele volt annak, hogy a képzés második részére jelentkezni tudjanak.

A jelentkezők februárban egy gyakorlati és egy szóbeli felvételin vettek részt, amelyet már az MLSZ edzőképző instruktora, Kis-Baranyi Sándor tartott. A harmincöt jelentkező közül huszonegy hallgató nyert felvételt az MLSZ Grassroots C tanfolyam tavaszi képzésére, melynek végén tizenkilencen tettek sikeres vizsgát és szerezték meg edzői diplomájukat.

A tanfolyam tizenkét hete alatt a tanulók elméleti és gyakorlati oktatáson vettek részt, amelyek során megismerkedhettek az utánpótlás korosztály minden sajátosságával. A nagy sikerekre való tekintettel ebben a tanévben is lesz labdarúgóedző-képzés a Debreceni Egyetemen, amelyre az intézmény valamennyi aktív hallgatója jelentkezhet szabadon válaszható tantárgyak (Labdarúgó edzőképzés I - grassroots sportszervező, Labdarúgó edzőképzés II - C licenszes edzőképzés) keretében. Az első féléves kurzust a Neptun rendszeren keresztül tudják felvenni a diákok, vagy jelentkezhetnek a sportreg.unideb.hu honlapon is. A hallgatók mindkét félév végén MLSZ-oklevelet kapnak.

Móré Bendegúz 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.