Színházi ősbemutató a Debreceni Egyetemen

2016, szeptember 23 - 10:00
Hazánkban először a Debreceni Egyetemen láthatja a közönség a kortárs csikánó drámaíró, Carlos Morton darabját, a Brown Buffalót. Az előadást az író is megtiszteli jelenlétével.

Carlos Morton kortárs csikánó (mexikói kötődését tudatosan vállaló) amerikai drámaíró Brown Buffalo (2014) című darabját adja elő az Angol-Amerikai Intézet hallgatói társulata Lakó Zsigmond rendezésében. Az angol nyelvű előadást szeptember 26-án, hétfőn 20:00-kor,a Debreceni Egyetem Főépületének Stúdió 111-es termében mutatják be.

A magyarországi ősbemutatót a szerző maga is jelen lesz: Carlos Morton az amerikai csikánó színház egyik legismertebb képviselője, akinek az USA és a Mexikó közötti határvidék kétnyelvű kultúrájával, valamint a mezoamerikai terület civilizációjával, mítoszaival és történelmével foglalkozó darabjait számos helyen nagy sikerrel adták elő az USA-ban és külföldön egyaránt. Olyan híres színházi társulatokkal volt munkakapcsolatban, mint például a San Francisco-ban működő Mime Troupe, a New York-i Shakespeare Fesztivál, a La Compania Nacional de Mexico és az Arizona Theatre Company, melyek az amerikai újító és avantgarde színházi mozgalmak fellegvárai.

A drámaíró egyben rendező és egyetemi oktató is a Kalifornai Egyetem Santa Barbarán működő campusán, a Színház és Tánc Tanszék drámaművészet professzora. A bemutatásra kerülő színdarab megidézi az 1974-ben rejtélyes körülmények között eltűnt, Oscar “Zeta” Acosta csikánó ügyvéd, politikus és író alakját, aki a XX. század Robin Hoodjaként az elesett, kifosztott és megalázott csikánók védelmezőjeként vált közismertté. A komikumot tragédiával és szatirikus felhanggal ötvöző színdarab szembesíti a magát “barna bölénynek” nevező Acosta-t életével és tetteivel.

Sajtóiroda
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.