Fiatal tudósok versenyeztek

2021, február 15 - 14:57
Három nap alatt 275 előadás hangzott el a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi TDK (Tudományos Diákköri Tanács) idei, online megrendezett konferenciáján. A legjobbak az áprilisi OTDK-n képviselik az egyetemet.

Egészségtudományi, gyógyszertudományi, fogorvostudományi, elméleti-, illetve klinikai orvostudományi tagozatokban tartották meg előadásaikat a hallgatók a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi TDK Konferenciáján. A február 10-e és 12-e között online megrendezett programon 275 előadás hangzott el. A résztvevők nagy része az Általános Orvostudományi Kar hallgatója.

- A tudományos diákkör a tehetséggondozás kiemelt eszköze. Meggyőződésem, hogy akik elsajátítják a tudományos megismerés módszertanát, a kritikus gondolkozást, a kételkedést, magasabb szinten fogják művelni leendő hivatásukat, mint azok, akiknek nem adatott meg ez az élmény. Köszönet illeti a témavezetőket, hogy segítik tanítványaikat ebben az izgalmas kihívásban – hangsúlyozta Mátyus László, az ÁOK dékánja.

Az ÁOK mellett a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, a Népegészségügyi Kar, az Egészségügyi Kar, illetve a Természettudományi és Technológiai Kar hallgatói vettek részt a konferencián.

- Minden tagozatban díjaztuk a három legjobb előadást, a nagyobb létszámú tagozatokban egy vagy több különdíjat is kiosztottunk. Emellett a különböző szakmai, tudományos társaságok, mint a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai, a Magyar Élettani, illetve a Magyar Orvostudományi Nukleáris Társaság, továbbá a Családorvos Kutatók Országos Szervezete is ajánlott fel díjakat – ismertette Szentandrássy Norbert, a Fogorvostudományi Kar oktatási dékánhelyettese, a konferencia főszervezője.


A bírálóbizottságok a versenyen kívül indult előadásokat kivéve, valamennyi megtartott előadást elfogadták diplomamunka jeles érdemjegyű védéseként.

A 2020. és a 2021. februárjában megrendezett helyi TDK konferenciákon bemutatott, és így az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK) nevezett előadások közül a Tudományos Diákköri Tanács választja ki XXXIV. OTDK résztvevőit, akik a Debreceni Egyetemet képviselik az áprilisban (2021. április 6-9.) szintén online megrendezendő eseményen.

A DE Orvos- és Egészségtudományi TDK Konferencia eredményei.

Sajtóiroda - CzA
 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.