Rangos állami elismerés

2020, október 27 - 14:34
Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora és Fülesdi Béla, a DE Általános Orvostudományi Kar professzora. Az átadóünnepséget hétfőn tartották a fővárosban, a Pesti Vigadóban.

Az eredetileg augusztus 20-a alkalmából odaítélt állami kitüntetéseket és egészségügyi díjakat Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára adta át díjazottaknak. 


Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Fülesdi Béla, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Tanszékének egyetemi tanára, tanszékvezetője, klinikai igazgatója, és Szilvássy Zoltán, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Debreceni Egyetem rektora.


- Magyarország kizárólag Szent István államának értékeire támaszkodhat, ezek jelenthetik az egyetlen biztos pontot a jövőben – fogalmazott ünnepi beszédében Kásler Miklós. Ezzel arra utalt, hogy az elismeréseket eredetileg augusztus 20. körül, az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adták volna át, csak ezt a tervet a koronavírus-járvány meghiúsította.


- A pandémia kellős közepén az ember arra összpontosít, hogy mi az a fix pont az életében, amelyre építkezhet – hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve: a magyarok a saját hagyományaikban lelik fel azokat a stabil erkölcsi alapokat, amelyek több mint ezer éven keresztül megőrizték az országot és biztosították annak töretlen fejlődését – jelentette ki Kásler Miklós.
 


Az állami vezetők a Magyar Érdemrend középkeresztjének polgári tagozata, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjének polgári tagozata, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjének polgári tagozata elismeréseket, egy Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata és egy Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata elismerést, valamint Semmelweis Ignác-díjakat, Batthyány-Strattmann László-díjakat és egy Pro Sanitate díjat nyújtottak át.


A kitüntetettek teljes listája ide kattintva olvasható.


Forrás: kormany.hu
Fotó: EMMI


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.